Een reisje naar Tirol waar we met een groepje gaan wandelen en een bezoekje aan Innsbruck brengen.

Een weekje Oostenrijk met als verblijfplaats Wörgle vanwaar we diverse wandelingen en een bezoek aan Innsbrück maken. De week begint met een wandeling naar Mariastein alwaar de de kapel bezoeken en een heuse bedevaart/processie mogen bijwonen. 

De dag er op volgt een wandeling door de beroemde Kundlerklamm, een enorm mooie kloof waar je langs een snel stromende rivier tussen hoge rotswandel loopt. Het regende deze dag maar dat maakte het juist nog meer speciaal.

De Höhesalve werd de dag er na beklommen tot een hoogte van 1829 mtr waar we getrakteerd werden op prachtige vergezichten. Ook deden we een kruidentocht waar we van een gids leerden welke kruiden je kunt eten uit de natuur, en natuurlijk deden we we ook in een hut waar we pauze hadden.

Woensdag rustdag met een bezoek aan Innsbrück en een heuse Tiroleravond tot slot. Dan wil het bier wel "lopen"....

Der "Adlerweg" volgt de dag er na waar we onder leiding van een gids naar boven gaan, eerst ruwe steenslag later ging de weg over in gravel. Deze weg gaat over en door een enorm mooi natuurgebied en het weer was prachtig en konden we genieten van een mooie maar pittige wandeldag.

Als afluiting een klim naar Mösalm tot 1105 mtr, ook weer met een gids. deze berg liep iets steiler naar boven en dus wat pittiger klimwerk, maar de dgen ervoor zorgde dat we de klimbenen getraind haen en zo klommen we met een klein groepje fanatieke loper de berg op. Ook hier ws het genieten van een prachtig uitzicht en op de terug weg deden we een mooi oostenrijks bergrestaurant aan waar ik een bord met gebakken aardappele, zuurkool en een worst verorberde.... met een glas bier natuurlijk.

Maria stein
Maria stein
Ons Wandelgoepje
Ons Wandelgoepje

Deel deze pagina