Van Dublin naar Belfast met de klok mee...

Rondje Ierland.

[ongeveer 1700 km]

De nacht voor vertrek slaap ik een beetje onrustig, wikken en wegen of ik mijn tentje wel of niet mee zal nemen… uiteindelijk pak ik de laatste dag mijn tassen uit en laat tent, matje, slaapzak, potten en pannen achterwege. Die onrust komt omdat er een lagedruk gebied boven Ierland hangt waar veel regen uit valt bij een windkracht 5.

Ik besluit om via B&B te fietsen.

De eerste dag vanuit Dublin is het meteen al flink op de pedalen, Ik fiets de Wicklow Mountains door op weg naar Tramore. De wind en regen speelt me parten en het is bovendien vrij koud. De eerste lekke band krijg ik tijden een klim, dat begint goed denk ik bij mezelf.

Na 95 km houd ik het voor gezien en zoek een B&B, geweldig wat een onthaal en wat zijn de mensen vriendelijk  hier. Ik krijg thee en scones met jam en boter als verwelkoming… en na een heerlijke douche ben ik weer helemaal het heertje.

Mijn tocht gaat verder over Midleton, Banttry, via de Plealy pass naar Killarney, het landschap is geweldig en wat een geluk, het weer is ineens verbeterd van storm met veel regen naar glashelder weer met een fijn briesje bij een temperatuur van 22 graden! Lucky man !

Ik fiets van Loop Head naar als de andere Heads daar langs de grillige kust waar ik best wel veel moet klimmen maar de beloning is groot als ik gewelige vergezichten voor me zie.

De Ring of  Kerry snijdt ik af, heb geen zin in al die toerbussen langs me op de weg en bovendien zijn de kusten onder en boven Kerry veel mooier en daar komen geen touringcars. Het is maar net wat de naam heeft.

Via “The Burren” een erg mooi en leeg gebied kom ik Clifden, ik bezoek Whiskey distileer berijven als Jameson en kom vervolgens bij Bushmills in Noord Ierland waar ik ook The Giant Causeway bezoek.

Na een erg mooie tocht kom ik in Belfast waar het erg druk is en ik vervolgens de trein pak naar Dublin.

In Dublin houdt ik nog een beetje vakantie en bezoek verschillende musea en Pubs waar ik ook nog even op een binnen plaatsje voor een groot scherm de wedstrijd Nederland-Spanje bekijk tussen honderden Spanjaarden… 5-1 werd de uitslag.

Mooie afsluiting!!

Deel deze pagina