Een groot avontuur met beklimming Annapurna ABC

Ik zag veel, heb enorm veel indrukken opgedaan en ben een stukje rijker met deze ervaringen. Ik kan nooit en te nimmer aan de hand van verhalen en foto's laten zien hoe het was.

Ik zag mooie natuur, vuile industrie, ik zag mensen zingen en doodgaan in de goot. Ik zag veel mooie dieren en ook heel veel ellende onder dieren. Zag trouwpartijtjes en dodenprocessies....beide even indrukwekkend.
Ik zag ratten en kamelen, hoorde een kakafonie van geluid in de steden, ik voelde tegenwind en spierpijn, ik voelde de warmte van de woestijn en de warmte die de mensen me hier gaven. Ik had het bloed heet in de woestijn en ijskoud in de Himalaya.
Zag de zon opkomen op de Annapurna in Nepal, en zag de zon onder gaan in Rajatshan.
Ik proefde vele soorten eten waar ik de naam niet van kende; Kapatie, Thumsup, Dahl, Dahy, enz enz... allemaal nieuwe dingen die ik ben gaan waarderen om de simpele reden dat het gewoon lekker is.

Ik was in tempels, in de hoogste bergen van de wereld, in een hete woestijn, in smerige slaapkamers, en in mooie paleizen. Weet nu een stuk meer over Hindoe en Moslim, Sik en Boeddhist.

Kortom, een rugzak vol ervaringen die ik heb mogen meemaken en die ze me nooit meer afpakken, een mooie tijd om aan terug te denken.

India, soms heel vermoeiend maar altijd heel erg interessant.


" met genoeg karakter heb je weinig behoefte aan bezit "

Deel deze pagina