Van de bron naar de monding van de Roer.

Het is de maand mei en mooi weer voor een tochtje langs de Roer.

We vertrekken per trein vanaf Venray ri Trois-Ponts te België, altans dat is het plan.

Al gauw komen we er achter dat de trein niet optijd te Maastricht zal geraken wegens oponthoud door een goederentrein, in Swalmen worden we er uitgezet en moesten we het verder zelf maar uizoeken. We komen uiteindelijk op station Luik waar het zoeken was naar de juiste tr mtrein, maar na lang zoeken kon een conducteur ons vertellen dat die trein minstens een week niet zou rijden😥... we konden gelukkig op het zelfde peron instappen n een trein die naar Rivage, vaaf daar met de bus nog een uur naar Trois-Ponts "maar dieneemt geen fietsen mee"!! aldus de conducteur.

Toch maar ingestapt en de chauffeuse van de bus vriendelijk gevraagd .... we mochten mee!! 🙂 Mijn fiets onderin en die van Tommy in het gangpad, hier kan dat nog!! TOP!!

Vanaf Trois-Ponts fietsen we naar Malmedy waar we een Hotelletje hebben midden op de markt. De dag erna opweg voor een etappe naar het beginpunt van onze reis, Signaal- Bortange 694 mtr. Vanaf hier fietsen we via Heimbach en Heinsberg naar Roermond, al met al zo'n 200 km deze dagen. 

De klim nar boven tijdens regen en een opgebroken weg was een pittig begin, maar daarna tot Roermond een heel mooie weg, verkeersluw en vele gravelpaden. In Monschau vonden we het wat te druk met touristen, gelukkig hadden we net er voor een mooie biergarten voor Pommes met Bradwurst. Bij Vlodrop waar mijn Opa Duanier was kwamen we Nederland binnen, de laatste 10 km toch nog een lekke band mocht deze prachtige tocht niet de pret drukken.... het was echt mooi!!!

Deel deze pagina