Via kruispunten naar Rome, Langs de Rijn, de Bondensee, over de Splügenpas via Florenze en Le Crete naar Rome. Een tocht van 2000 km in 15 dagen.

Spügenpass

Spügenpass

Via "Kruispunten" naar Rome.

28-04-2013 om 11:00 uur vertrek ik op de fiets richting Rome.

Een tocht van 1997 km.

Het is behoorlijk vroeg in het seizoen maar dat heeft zo zijn voordelen, nog niet veel touristen onderweg, de natuur is fris en de lucht helder.

Ik kom door Maastricht en vervolg mijn weg door de Hoge venen, ik doorwaadt een beek die ik jaren geleden met mijn kindren ook al doorgestoken ben. Oude herinneringen komen naar boven.

De eerste keer dat ik wild kampeer is naast het riviertje de Our, een heerlijk rustig plekje zo naast het kabbelende riviertje maar de temperatuur valt me tegen. De thermometer zakt naar 5 graden boven nul en ik kan het maar net warm houden in mijn slaapzak. Gelukkig heb ik voldoende warme kleding zoals een donsjasje die ik in de slaapzak aanhoud, incl. een wollen muts. Zo kon ik toch lekker slapen die nacht.

Als ik door Noord Frankrijk fiets begint het in de ochtend al behoorlijk te regenen, een harde N.O.wind striemt de regen in mijn gezicht. Die dag zit ik in een desolaat gebied waar ik heel de dag geen winkeltje of cafeetje tegen zou komen. Gelukkig heb ik mijn GPS die me over kleine landweggetjes en soms modder paden de goede kant navigeerd.

Die dag kom ik na 150 km op een verlaten camping, niemand te bekennen en het ziet er trosteloos uit. Het lijkt wel een spook camping!? Gelukkig de douche in het oude washok doet het nog prima. Ik neem een hete douche kook een potje bruine bonen en zet snel mijn tentje op.

Als ik Col du donon bedwongen heb kom ik gestaag dichter bij de Bodensee waar ik Frenk zal ontmoeten die met me mee fiets tot Rome.

Vanaf Limburg kom ik op elk kruispunt kruisen tegen, Maria beelden en kruisen... het wordt een tocht der "kruispunten" tot in Rome op het St.Pieterplein, de kruisfietsers tocht!

De dag door Basel is het geweldig weer maar als ik net buiten Basel te horen krijg dat er noodweer aan zit te komen lijkt het me verstandig een camping te zoeken en daar de nacht door te brengen, gelukkig bleef mijn tentje staan in de harde wind en stortregen.

Op dag 7 tref ik Frenk [die met de trein is aangekomen uit Nederland] in st. Magreten, na bijgepraat te zijn fietsen we gezamelijk verder.

Dag 8 fietsen we samen over de "Spügenpass' gelukkig is de pas net een paar dagen open en is de weg sneeuw vrij, het weer is uitzonderlijk mooi en we genieten van de mooie uitzichten en de vele sneeuw die boven op de berg ligt. We fietsen langs een muur van sneeuw, erg mooi!!

We doorkruisen de Po vlakte, komen langs het Gardameer en fietsen over de Apenijen naar Florence, waar we na een dag van 124 km fietsen met als toetje; een enorm harde regenbui op een leuke camping aan komen.

In Siëna doen we ons tegoed aan een heerlijk kop koffie met een stuk gebak, en we bekijken de prachtige stad.

En zo komen we na een geweldig mooie tocht aan in Rome, een stad die het aandoen meer dan waard is.

Deel deze pagina