Lahn Saar Moesel


Over een zelf gemaakte track van 66 km naar ons Gästehof nabij de bron van de Lahn. Dat viel even anders uit dan gedacht...

Het weer word steeds slechter en de hemel kleurt van helder blauw naar diep zwart, de heuvels gaan van 4 % naar 20 % en al spoedig valt de regen met bakken uit de de zwarte wolken. Fietsen is bijna niet meer te doen maar knap van Tommie dat we telkens fietsend boven komen. Als het begint de donderen en bliksmen steeds dichter bij komt gaan we schuilen tegen een oude boerdrij boven op de heuvel. We bellen het Gästehof en we krijgen te horen dat de keuken om 19 u dicht gaat, en dat we 6 km van ons verblijf zitten. Twee minuten voor zeven komen we als verzopen katten get oude Gasthuis binnen, we worden met een applaus onthaald door de mannen die in het café aan het bier zitten. Onze jassen worden in een droogruimte opgehangen en we worden getracteerd op een bord bradkartoflen met een schnitsel en een groot glas bier, de dag kan niet meer stuk en was onvergetelijk... zwaar maar mooi!!

De ander dag is het vanaf de bron van de Lahn afdalen door een prachtig landschap die zal doorlopen tot de in de Rijn bij Koblenz. We hebben een prachtige tijd met heel mooie landschappen zo langs de Lahn. Na dagen komen we weer in Koblenz waar we de trein nemen naar Saarbücken alwaar we naar de grens met Frankrijk fietsen en een Hotelletje nemen in het oude Zollhaus. Vandaar fietsen we langs de Saar die zal uitmonden in de Moesel en vervolgens door naar Koblenz waar bij de dreieck de Moesel in de Rijn uit zal komen. De Saar is ietwat saai, zeker naar wat we gewend zijn na zo een mooie rit langs de Lahn, maar na éénmaal bij de Moesel is het weer een stuk mooier, we fietsen langs druivengaardenen komen door mooie dorpjes. We doen ons tegoed aan heerlijke koffie met gebak en het eten is super, in gezellige restaurantjes... We komen weer aan in Koblens en kunnen terug kijken op een paar super mooie weken langs een paar mooie rivieren.