van Zutphen naar Regensburg

Een prachtige tocht staat me te wachten, langs de Rijn en door het Taubertal.

De eerste dag was een heet en zwaar begin tot Kleef en toen was ik al opgebrand.

Het was me voor de start in de rug geschoten... Paracetamol er in en gaan. Maar ook een harde warme tegewind en smog maakte het er niet makkelijk op. De eerste dag was ronduit zwaar. Maar na een massage en goede nachtrust ging het de andere dag al stukken beter. Ik fietste tot voorbij Neuss. Eigenlijk wilde ik al eerder een Hotelletje pakken maar kon niets vinden, of ze waren gesloten. Rare tijd waar we inzitten tijdens CORONA. Maar na een pracht rit van 130 km kwam ik dan toch een leuk onderkomen tegen. 

De route is prachtig en het weer is mooi, leuke dorpjes met vakwerkhuizen, oude kerken, mooie natuur... ik heb het reuze naar m'n zin.  Dit jaar kies ik om er een heuse vakantie van te maken, en overnachtingen in Hotel of pension, en het bevalt me eigenlijk best goed. Valt me op dat er nergens toeristen zijn en er altijd plaats is in Hotel. Zo heeft el nadeel zijn voordeel.

Alleen Duitse toeristen vaak op monsters van fietsen met grote spiegels en tassen vol met proviant zie ik o de mooie weggetjes langs de Rijn. Ook het Taubertal fiets ik door, een mooi riviertje met prachtige natuur op beide oevers.

Het oude Romeinserijk had hier zijn grensen en veel is er nog te zien uit een ver verleden.

Na bijna 1000 km zit ik in de middag in een Biergarten, opeens breekt de hemel en valt het met bakken uit de lucht, onweer en bliksen kleuren de hemel. Gelukkig zat er een klein Hotel om de hoek waar ook nog een kamer voor mij vrij was.

De laatse dag start ik in de regen, maar het was de laatste etappe van 100 km naar Regensburg, de gravelpaden waren vol water en zompig, dat maakte het lastig maar ik was bijna in Regensburg. Eenmaal in de mooie stad kreeg ik nog een lekke band, maar de klus was geklaard en ik kon terug kijken op een mooie 10 dagen. 

Deel deze pagina